Welkom op mijn blog. Hier zal ik mijn gedachten en alles wat interessant kan zijn met jullie delen.
Suïcide preventiedag
Ik herinner me dat we in juli 2014 met het hele gezin bij elkaar kwamen om als verrassing foto’s en filmpjes te maken voor de komende 50 jarige bruiloft van onze ouders. Bart en ik stonden in de keuken bij mijn zus. “Het lukt me niet” zei ze huilend. “Ik kan niet meer. Ik kan nu echt geen foto’s maken.”
Avontuur
Ik weet het, sommigen zullen het wat onnozel vinden. Maar voor mij is het een prestatie. Mijn man Bart en ik zijn tijdens onze reizen best ondernemend. Bart is nogal avontuurlijk aangelegd, ik een stuk minder. Tijdens onze verschillende reizen heb ik echter geleerd mezelf uit te dagen en heb ik mijn grenzen verlegd. Soms met een bang hartje dat moet ik toegeven.
Tante Corry en geluksmomenten
Laatst tijdens een gesprek met mijn psychotherapeute kwam tante Corry ter sprake. Verderop in deze blog zal ik je uitleggen waarom. Maar eerst wil ik het graag hebben over geluksmomenten. Ik heb heel lang mijn geluk niet kunnen voelen. Ze zeggen weleens dat je geluksmomenten ook moet léren zien. Deels klopt dit denk ik, maar vroeger was ik zo bezig met overleven in plaats van leven, dat het voor mij meer een kwestie was van het niet kúnnen voelen en zien. Overleven kostte me al mijn energie.
Fibromyalgie
Een hoge sprong, zo lijkt het. In werkelijkheid spring ik hier van een klein zandheuveltje en ligt Bart plat op de grond met de cameralens omhoog om een foto te maken. Een vertekend beeld krijg je dan. Zo voelt het ook een beetje met de aandoening fibromyalgie. Mensen zien niets aan me, merken het niet wanneer ik pijn heb of me helemaal leeg voel van vermoeidheid
Feiten & cijfers
85% van de gevallen van seksueel misbruik vindt dicht bij huis plaats: op school, in de familie, bij de sportclub, bij het uitgaan. De plegers zijn dus bekenden. De kans dat een kind door een bekende wordt misbruikt is 5 tot 6 keer groter dan door een onbekende. Heel veel slachtoffers praten nooit, soms zelfs niet tegen hun eigen partner.
Victim blaming
Met victim blaming doen omstanders eigenlijk hetzelfde als de pleger, ze geven het slachtoffer het gevoel dat zij wel wat hadden kunnen doen, dat ze zelf schuldig zijn aan het misbruik.
Een onverwachte ontmoeting
“Daar zit iemand” zegt Bart. Hij knikt met zijn hoofd naar links. Iets hoger op een heuveltje tussen de bomen, zit een persoon met opgetrokken knieën op de grond. Leunend tegen een boom.
Cervicale Dystonie
Cervicale Dystonie
“Angelique heb je door dat je met je hoofd schudt?” vraagt Bart me. “Het zou wel eens kunnen dat je cervicale dystonie hebt. Laat het maar eens onderzoeken”.
Alleen in het bos
Er is veel te doen over de avondklok. In België mag je op dit moment na 00.00 uur niet meer buiten komen zonder goede redenen. Voor mij voelt die avondklok niet vreemd, het voelt vertrouwd en niet gek. Het zit in mij die avondklok. En dat geldt voor veel vrouwen en meisjes.